Εργαστήρια

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργοστολίου, παρέχει καθημερινά σε όλους τους μαθητές ένα πρόγευμα, το οποίο παρασκευάζεται απο τους ίδιους στο μάθημα των Τουριστικών Επαγγελμάτων. Την 3η ώρα, 11:00 π.μ,  μαζεύονται όλοι οι μαθητές στο χωρο της κουζίνας όπου 2 διαφορετικοι κάθε φορά μαθητές σερβίρουν το φαγητό στους υπόλοιπους συμμαθητές τους. 


Στο εργαστήριο εικαστικών δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε δράσεις, που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν στους διάφορους τομείς εξέλιξής τους με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο. 

Μέσα από τις δράσεις έρχονται σε επαφή με διάφορες τεχνικές και υλικά ζωγραφικής και έτσι το κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει και το ευχαριστεί περισσότερο.


Στα πλαίσια ενός περιβαλλοντικού προγράμματος λειτούργησε το 2015-2016, Εργαστήριο Κηπουρικής και Ανθοκομίας, το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές.

Στο λαχανόκηπο του σχολείου καλλιεργήσαμε λουλούδια, αρωματικά φυτά και λαχανικά εποχής. Είδαμε ένα μικρό σποράκι να γίνεται φυτό, να μεγαλώνει και από την παραγωγή του να μαγειρεύουμε νοστιμότατα φαγητά.


όπου μαθαίνουμε μαγειρική, ζαχαροπλαστική και εστιατορική τέχνη, συναλλαγές, παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτηση πελατών. Οργανώνουμε μπουφέ για τις μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις του σχολείου και κάνουμε επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους όπως εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, φούρνους, ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Μπορούμε να εργαστούμε ως βοηθοί μαγείρων, σερβιτόρων, τραπεζοκόμων, καμαριέρων, αποθηκάριων, καθώς και σε άλλες εργασίες συναφείς με τον τουρισμό.

Oι μαθητές εκπαιδεύονται μέσα σε ένα άνετο και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο στη μαζική παραγωγή τροφίμων και γλυκών από την Ελληνική Κουζίνα και Ζαχαροπλαστική αντίστοιχα. Ως αποτελεσματικότερη μέθοδος μάθησης έχει επιλεγεί η βιωματική και η διαφοροποιημένη διδασκαλία.

Μέσω αυτού του εργαστηρίου οργανώνεται και η σίτιση των μαθητών.


Το μάθημα της Αυτόνομης Διαβίωσης αποτελεί ένα από τα βασικά εργαστήρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) .Το εργαστήριο αυτό, προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών του με σκοπό την αυτοεξυπηρέτησή τους. 

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω εργαστήρι, ο μαθητής ενεργοποιείται στην κατανόηση και εκτέλεση καθημερινών αναγκών της ζωής του, δηλαδή, στην απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων, προκειμένου η διαβίωσή τους να είναι αυτόνομη. 


Ποιοι Ειμαστε

Το εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.ΕΚ. είναι ένα σχολείο Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2008-2009 και στεγάζεται στο πρώην δημοτικό σχολείο Φαρακλάτων.

 

Επιμέλεια Ιστοσελίδας - Φωτογραφικό υλικό: Διονυσοπούλου Έφη
Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργοστολίου

Επικοινωνια

  Στείλτε μας e-mail: mail [@] eeeek-argost.sch.gr

  +30 26710 84008

  +30 26710 84428

  Ωράριο (Δευ-Παρ): 08:15πμ-13:15μμ

   ΤΚ28100 Φαρακλάτα .::. Κεφαλονιά

 

Διευθυντής: Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς