Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Υπεύθυνοι προγράμματος 

  • Μηλιαρέση Μαρία (ΠΕ 26)
  • Σταθάτου Ροδαμάνθη (ΠΕ 11)
  • Τουλάτος Παύλος (ΠΕ 11)

 

Υποθέματα

Σκοπός της έρευνας είναι να αναδείξει τη διαχρονική αξία των αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών και των βρώσιμων που ευδοκιμούν στην Κεφαλονιά καλλιεργήσιμα και αυτοφυή ερευνητικά ερωτήματα: Ποια φυτά καλούνται αρωματικά- φαρμακευτικά και βρώσιμα και γιατί; Ποιες είναι οι γηγενείς ποικιλίες της Κεφαλονιάς; Συστηματική Καλλιέργεια και δημιουργία σχολικού κήπου. Τρόποι χρήσης, επεξεργασίας και κατανάλωσης αυτών (συνταγές, θεραπεία κλπ.)

 

Παιδαγωγικοί Στόχοι
  1. Συμπεριφορικοί στόχοι: Να αναπτύξουν ομαδικότητα και πνεύμα συνεργασίας, αυτοπεποίθηση στη διατύπωση απόψεων και ανάλυση πρωτοβουλιών, ανάδειξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων.
  2. Σχετικά με το θέμα: Να μπορούν να αναφέρουν μερικά από τα σπουδαιότερα αρωματικά και βρώσιμα φυτά της Κεφαλονιάς και να μπορούν να τα αναγνωρίσουν, να περιγραφούν τη χρήση τους και τη σημασία τους για τον άνθρωπο, να δημιουργήσουν ένα φυτολόγιο με τα παραπάνω.

 


Υπεύθυνοι προγράμματος

  • Πετσάλνικου Ελένη (ΠΕ 30)
  • Διονυσοπούλου Ευσταθία (ΠΕ 30)
  • Καλογηράτου Μαριέττα  (ΠΕ 02.50)

 

Υποθέματα

Αυτογνωσία, απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαχείριση του άγχους, καλλιέργεια θετικής αυτοεκτίμησης, βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας στις προσωπικές, κοινωνικές και ακαδημαϊκές  σχέσεις.

 

Παιδαγωγικοί Στόχοι

Οι μαθητές να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Να έρθουν σε επαφή με επαγγελματικούς χώρους και επαγγελματικές δραστηριότητες. Να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν συνεργασία και επικοινωνία με άλλα άτομα. Να καλλιεργήσουν επαγγελματική συνείδηση.


Ποιοι Ειμαστε

Το εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.ΕΚ. είναι ένα σχολείο Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2008-2009 και στεγάζεται στο πρώην δημοτικό σχολείο Φαρακλάτων.

 

Επιμέλεια Ιστοσελίδας - Φωτογραφικό υλικό: Διονυσοπούλου Έφη
Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργοστολίου

Επικοινωνια

  Στείλτε μας e-mail: mail [@] eeeek-argost.sch.gr

  +30 26710 84008

  +30 26710 84428

  Ωράριο (Δευ-Παρ): 08:15πμ-13:15μμ

   ΤΚ28100 Φαρακλάτα .::. Κεφαλονιά

 

Διευθυντής: Γεράσιμος Μπαλτσαβιάς